Tjk 2019

                                                      Kissankulman eläinpiha

4.3-8.3
Ensimmäisen viikon aikana tutustuin eläinpihan eläimiin, tiloihin ja mahdollisiin työtehtäviin. Ensimmäisen viikon työtehtäviin kuului eläinten ruokinta ja niiden häkkien/tilojen siivous. Eläinten vahtiminen ja viihdyttäminen. Erilaiset pihatyöt sekä sisätilojen ja pihan yleinen siistiminen. Lisäksi hedelmien, vihannesten ja leipien lajittelu ruokavarastossa.

Pupun ja ankan ruokinta




Työvaatetus
Koska työskentelen pääosin ulkona, pitää vaatetta olla paljon/lämpimästi. Vaatteiden pitää myös olla sellaiset, joissa on helppoa työskennellä ja niiden kuuluu olla siistit.

11.3-16.3
Pääsin siivoamaan hevosten karsinoita ja vaihtamaan vedet myös ulkopihan eläimille, siivosin rehuhuoneen. Otimme työparini kanssa mainoskuvat pupun poikasista, jotka menivät myyntiin. Muuten olen tehnyt samoja työtehtäviä kuin edellisellä viikolla.

Mainoskuva pupusta, joka laitettiin tori.fi:hin myyntiin.

Aatu-aasi
Oman työn laatuvaatimukset
Tilan eläinten ruokkiminen sekä ulkoiluttaminen ajallaan. Sopivat elinolosuhteet, niin että kaikki eläimet pääsevät sisätiloihin joko talliin tai navettaan pois sateesta ja tuulesta. Siisti ja puhdas elinympäristö, jotta eläimet pysyvät terveinä ja elinvoimaisina.

18.3-22.3
Maanantaina päivä alkoi eläinten ruokinnalla ja vesien vaihdolla, lisäksi siistin pihaa lannasta. Tiistaina sain tehtäväksi ponin haavan puhdistuksen ja hevostallin siistimisen. Loppu viikko kuluikin eläinten häkkien siivouksessa ja kuorman purkamisessa.


Vesien vaihto ja pupujen ruokinta


Asiakas- ja työtilanteisiin perehtyminen
Asiakaspalvelua en ole päässyt toteuttamaan vielä. Kaisu on perehdyttänyt työtehtäviin näyttämällä ja kertomalla miten hommat käytännössä toimivat. Työtehtäviin kuului kotieläinpihan eläinten hoito, ja muut maatilan tehtävät.




                                                           Tässä lisää kuvia tilan eläimistä:
Suomenhevonen Vili

Aasit Aatu ja Fiona

Kanat jotka sekosivat kun keskelle häkkiä heitti pullan

Tyttö-kanit aamu-ruokinnalla.

Hertta-sonni

Rusko-poni

Papu


Pablo-karitsa

Kultafasaani ja Kalevi



Ossi
25.3-29.3
Viikko alkoi lampaiden häkin siivouksella, joka olikin niin iso urakka että siinä kului koko päivä. Ruokin myös eläimet. Tiistaina siivoilin hevosten talleja, ja vaihdoin tilan kaikille eläimille vedet, sisä- ja ulkotiloissa. Keskiviikkona siivosimme ja järjestelimme uusiksi eläinpihan jäätelö-kioskin, jonne sitten keväämmällä pääsemme myymään jäätelöä ja karkkia. Loppu viikko kului normaaleissa jokapäiväisissä hommissa, joihin kuuluu eläinten ruokinta ja vesien vaihto, sekä häkkien/karsinoiden siivous ja pihan siistiminen.

Possut Ossi, Papu ja Onni nukkumassa yhdessä vanhan tallin karsinoista, jotka siivosimme.


Lammas

Toimintaympäristön siisteydestä ja viihtyisyydestä huolehtiminen
Siivoan aina jälkeni, kun olen jossain tilassa hommani tehnyt, ja vien aina työkalut ja tavarat takaisin sinne mistä olen ne ottanut. Jos huomaan, että pihalla on lantaa/eläinten jätettä niin siivoan ne pois. Lisäksi tyhjennän roskikset ja vien roskat poltettavaksi. Viihtyisyyden lisäämiseksi olemme siivonneet ja järjestelleet pihan kioskin, ja tulevana projektina on tilan ulkohuussin kunnostus. Huolehdin myös, että eläinten tilat ovat puhtaat ja viihtyisät siivoamalla ne säännöllisesti.

1.4-5.4
Viikon kaikki päivät kuluivat samanlaisissa tehtävissä, vaihdoin vedet kaikille hevosille ja muille eläimille, siivoilin hevostallia, vein roskat poltettaviksi, siistin pihaa, autoin Alea (yksi tilan työntekijöistä) erilaisissa rakennus-hommissa. Korjasimme hevosten katosta ja rakensimme ulkona olevaa lintu-häkkiä.

Roskien poltto-pata, jossa poltimme kaikki tilan roskat päivittäin.

Lintujen ulkohäkki, jonka kattoon nikkaroimme lisäverkon.


Oman työn suunnittelu
(kirjoitan tästä aiheesta myöhemmin.)

8.4-12.4
Työpäivät kuluivat muuten samoissa tehtävissä kuin ennenkin, paitsi tiistaina keräsimme ja pakkasimme ratsastus-kypärät seuraavaa päivää varten. Keskiviikkona olimme torilla kokoomus-vaalit tapahtumassa. Ennen tapahtumaan lähtöä harjasimme ja pesimme ponin joka lähti mukaan. Torilla talutimme Julia-ponia, autoimme halukkaita ratsastajia ja tietysti siivoimme hevosten jätökset torin laidalta. Loppuviikko kului perushommissa.


Hämeenlinnan Torilla kokoomusvaaleilla, Ira ja Edi-hevonen.

15.4-19.4
Maanantaina siivosimme tilan pihalla olevan punahilkan-mökin, kannoin kaikki tavarat ja kalusteet ulos ja lakaisin. Myöhemmin saimme projektiksi maalata mökin ulkoa ja sisältä. Autoimme myös sairastunutta lammasta. Koitimme syöttää ja juottaa sitä, sekä nostaa sen jaloilleen kävelemään.
Tiistaina siivosimme huussin ympäristön tulevaa huussi-projektia varten. Keskiviikkona aloitettiin punahilkan mökin maalaus. Teimme myös perushommia, joihin kuului hevosten vesien vaihto, pihan siistiminen ja roskien polttaminen. Torstaina aloitimme huussi-projektin, eli maalasimme huussia viihtyvämmän ja houkuttavamman näköiseksi. Perjantaina jatkoimme maalaus- ja perushommia.



 Punahilkan mökin maalausta




 Valmistunut mökki







22.4-26.4
Maanantaina jatkoimme Emmin kanssa huussin maalausta. Loppuviikko kului perushommissa joihin kuului eläinten vesien vaihto, pihan siisitiminen (lannan keräys pihasta ja ratsastus-kentältä), roskien poltto ja eläinten ruokinta. Perjantaina pääsimme vikan työpäivän kunniaksi kokeilemaan ratsastusta Marlon-ponilla.


 Huussi ennen ja jälkeen projektin.


 Maalasimme huussin sisäseinät valkoisella ja vaaleanpunaisella maalilla, ja ulkopuolelta oven punaisella.



Ensimmäistä kertaa ponin selässä, viimeisenä työpäivänä :)

Kommentit

  1. Kiva blogikirjoitus Kata, kiitokset :) Jos vain jatkossa saat laittaa kuvia blogikirjoituksiesi yhteyteen, niin olisi kiva. Olet päässyt tekemään monenlaisia eläinpihan hoitoon liittyviä tehtäviä, ja uutta opit varmasti tjk-jaksosi aikana. Tsemppiä jatkoon :)

    VastaaPoista
  2. Kata, onkohan sinulla jotenkin jäänyt blogi kesken, kun siellä on lopussa otsikko "Oman työn laatuvaatimukset", mutta otsikon alla ei ole tekstiä? Jos vain mahdollista, niin olisi kiva nähdä myös kuvia, mutta selvitä ensin kuvia koskevat pelisäännöt tjk-ohjaajaltasi. Sisältöaiheita blogiin saat myös luokan FB-sivuilta, jonne olen laittanut aihealueita, mistä voi kirjoittaa. Blogia voi myös jakaa eri päiville ja kirjoittaa, mitä eri viikonpäivinä on tehnyt työpaikassa. Tsemppiä :)

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia, Kata, kiitos :) Kuvatkin kertovat paljon. Hienoa, että olet ottanut aina blogin sisältöön myös luokan facessa mainittuja aiheita. Oletteko Emmin kanssa jo päässeet suunnittelemaan sitä saamaanne wc-projektia? Sitä kannattaa myös tehdä työaikana, että saatte tunnit täyteen. Tsemppiä :)

    VastaaPoista
  4. Hei Kata, ja kiitos, on todella kiva, että otat blogisi jatkoksi luokkasi face-sivun julkaisusta eri aiheita, joista kerrot blogissasi enemmän :) Tuntuu siltä, että siivous- ja ruokintarutiinit alkavat olla jo tuttuja. Hienoa, että pääsette sitten myöhemmin myös kioskitöihin. Tsemppiä jatkoon :)

    VastaaPoista
  5. Hei Kata, rutiinit sujuvat jo mukavasti. Kirjoitahan seuraavissa blogeissasi hieman enemmän uusista tehtävistä, esim. tuosta rakennustöissä auttamisesta. Teillähän on emmin kanssa myös se teille annettu projekti. siitäkin voisit kirjoittaa, että, mitä olette tehneet ja mitä vielä pitää tehdä. Tsemppiä jatkoon :)

    VastaaPoista
  6. Hei Kata, perustehtävät tulleet tutuiksi siellä tjk-paikassa. Nyt, kun ilmat ovat lämmenneet, niin ulkotehtäviä tulee varmaankin lisää ja sitä kautta uutta oppimista. Tsemppiä jatkoon :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit