Asiakaspalvelijan ulkoinen olemus





 Hiukset

Kuvatulos haulle poninhäntä           Kuvatulos haulle messy hairKuvatulos haulle lyhyt hiukset
Sopiva                                             Sopimaton                            (Lyhyt) sopiva

Poninhännällä olevat hiukset antavat siistimmän kuvan asiakaspalvelijasta ja ne eivät ole tiellä. Jos pitkähiuksinen ei laita hiuksiansa kiinni, niitä voi irrota ympäriinsä. Takkuiset, likaiset ja hoitamattomat hiukset eivät houkuttele asiakkaita. Jos lyhyitä hiuksia ei saa poninhännälle, täytyy ne kuitenkin pitää siistinä ja puhtaina.




Meikki

Kuvatulos haulle full glam makeup   Kuvatulos haulle nude makeup
Sopimaton                    Sopiva

Liiallinen meikkaaminen ei sovi asiakaspalvelijalle, vahva meikki ei näytä luonnolliselta eikä miellytä asiakasta. Esimerkiksi tumma meikki voi antaa pelottavan vaikutelman.
Kevyt meikki tekee ulkonäöstä siistimmän ja asiakaspalvelijaa uskaltaa lähestyä helpommin.




Parta/viikset

Kuvatulos haulle parta  Kuvatulos haulle fresh cut beard
Sopimaton                        Sopiva

Jos kasvattaa partaa/viiksiä, täytyy huolehtia ettei kasvata liian pitkäksi ja että ne ovat ulkonäön kannalta siistit. Siisti trimmaus antaa heti ammattimaisen vaikutelman. Lisäksi kukaan asiakas ei halua, että tarjoilijan pitkä parta ui heidän annoksessaan.



Kynnet

Kuvatulos haulle henry harjusola    Kuvatulos haulle kynnet
Sopimaton                                   Sopiva

Asiakaspalvelijalla pitkät kynnet vaikeuttavat työntekoa. Lisäksi kynnet eivät saa olla lakatut etteivät kynsilakat karise pois. Epäsiisteistä kynsistä saa epähygieenisen kuvan. Sopivat kynnet ovat puhdistetut, hoidetut ja leikatut.




Korut

Kuvatulos haulle pierced face  Kuvatulos haulle small earrings
 Sopimaton                    Sopiva

Siistin ulkonäön ja hygienian takia lävistyksiä ei saa olla liikaa, varsinkaan kasvoissa tai muissa näkyvissä paikoissa. Jos asiakaspalvelija omaa lävistyksiä, voi ne ottaa pois työpäivän ajaksi. Korvakorut ovat sallitut, kunhan ne eivät ole roikkuvat.



Kengät

Kuvatulos haulle goth shoes   Kuvatulos haulle työkengät
 Sopimaton                     Sopiva

Asiakaspalvelijan kengät eivät voi olla liian huomiota herättävät eikä korko voi olla liian korkea. Tärkeintä on että kengät ovat mukavat jalassa pitkää työpäivää tekevällä. Jos ei ole määrätty tietynlaisia työkenkiä, niin esimerkiksi pienet ja matalat korkokengät ovat sopivat. Työnkuvaan kuuluvat kengät antavat myös ammattimaisen vaikutelman.




        Hame


Kuvatulos haulle minihameKuvatulos haulle black skirt
           Sopimaton                               Sopiva

Sopiva hame asiakaspalvelijalla on neutraalin värinen, ihonmyötäinen ettei se pääse liehumaan, sekä tarpeeksi pitkä. Yleensä helman täytyy olla vähintään polvimittainen. Oikean kokoinen ja siisti alaosa naisella antaa hyvän vaikutelman, kun taas liian lyhyt ja sopimaton hame antaa epä-ammattimaisen vaikutelman.



         Housut

Kuvatulos haulle flanel pants           
          Sopimaton                         Sopiva


Työhousujen pitää olla puhtaat ja ehjät. Yleensä ne ovat mustat ja suoralahkeiset. Työhousut eivät saa olla esimerkiksi kuviolliset.

Kommentit

Suositut tekstit