Ruokailu
Ruokaympyrän avulla kuvataan ruokavalion monipuolisuutta ja elintarvikkeiden suhteellista määrää ruokavaliossa. Ruokaympyrässä ruoka-aineet on ryhmitelty kuuteen erikokoiseen lohkoon.
Ruokakolmio kuvastaa eri ruokaryhmien määriä hyvässä ruokavaliossa. Kolmion pohjalla olevia tulisi syödä enemmän ja kolmion huipulla olevia enemmän.
Säännöllinen syöminen pitää verensokerin ja energiansaannin tasaisena.
Hyvä ateriaväli on 3-5h, koska silloin ruuansulatuselimistö saa levätä rauhassa seuraavan aterian sulatusta varten. Säännöllinen ateriarytmi vähentää napostelua ja hillitsee nälän tunnetta.
Lautasmallin avulla ruuasta saa sopivassa suhteessa ravintoaineita ja energiaa. Lautanen täytetään niin, että puolet lautasesta ovat kasviksia, neljännes perunaa/pastaa ja toinen neljännes lihaa.
Maanantain 11.12 syömiset:
8:00 2 leipää ja vähän jugurttia
11:15 Lihapiirakka, Cokis
17:00 Kanaa ja riisiä, Maito
22:00 Vettä
Syömiseni vaihtelevat päivittäin, energiantarvettani kohden syön riittävästi.
Ruokakolmio kuvastaa eri ruokaryhmien määriä hyvässä ruokavaliossa. Kolmion pohjalla olevia tulisi syödä enemmän ja kolmion huipulla olevia enemmän.
Säännöllinen syöminen pitää verensokerin ja energiansaannin tasaisena.
Hyvä ateriaväli on 3-5h, koska silloin ruuansulatuselimistö saa levätä rauhassa seuraavan aterian sulatusta varten. Säännöllinen ateriarytmi vähentää napostelua ja hillitsee nälän tunnetta.
Lautasmallin avulla ruuasta saa sopivassa suhteessa ravintoaineita ja energiaa. Lautanen täytetään niin, että puolet lautasesta ovat kasviksia, neljännes perunaa/pastaa ja toinen neljännes lihaa.
Maanantain 11.12 syömiset:
8:00 2 leipää ja vähän jugurttia
11:15 Lihapiirakka, Cokis
17:00 Kanaa ja riisiä, Maito
22:00 Vettä
Syömiseni vaihtelevat päivittäin, energiantarvettani kohden syön riittävästi.
Kommentit
Lähetä kommentti