Suomi100

Suomi100

Järjestimme matkailualan opiskelijoiden kanssa Suomi100-tapahtuman. Jokaisella ryhmällä oli oma vuosilukunsa suomen historiasta, ja tämän vuosiluvun mukaan tehtiin ohjelmapalvelu.

Oman ryhmäni vuosiluku oli 1910. Tähän vuosilukuun sisältyi mm. Suomen itsenäistyminen, sisällissota ja punaisen ristin toiminnan aloitus.

Vuosiluvut olivat siis 1910-2000 ja sitten vielä tulevaisuus.

Käytössämme oli vain puolikas luokkatila, mutta pisteemme mahtui sinne hyvin. Ohjeena oli että palvelun pitäisi tuottaa elämyksiä ja kokemuksia, mutta se ei toteutunut niin helposti. Ohjelmapalveluumme kuului: punaisen ristin lipas johon sai lahjoittaa, vanhoja esineitä ja sanoja joiden merkityksen sai selvittää, ja dia-esitykset joissa oli kuvia vuosiluvultamme. Haimme myös pukuvuokraamosta 1910-luvun vaatteet itsellemme.

Ryhmänä ohjelmapalvelun suunnittelu meni hyvin, ja kaikki tekivät yhtä paljon tapahtuman eteen.

Omasta mielestäni Suomi100 tapahtuma oli onnistunut, ja asiakkaita tuli enemmän kuin odotin.

Suomi100 tapahtuman myötä opin Suomen historiasta, ryhmätyöstä uusien ihmisten kanssa, ja asiakaspalvelusta.

Suomen tapahtumia vuosikymmeniltä:

1920: Suomen ja Neuvosto-Venäjän välillä solmittiin rauha.

1930: Elettiin ensimmäisen tasavallan aikaa. Vuonna 1939 Neuvostoliitto hyökkäsi suomeen.         (Talvisota)

1940: Suomi oli maatalousyhteiskunta ja sodat Neuvostoliiton hallitsivat vuosikymmenen alkupuoliskoa. Suomi menetti suuren osan Karjalasta ja Suomen valtiollinen itsenäisyys oli vaarassa.

1950: Suomi kaupungistui ja teollistui. Se oli suomen arkkitehtuurin kultakausi. 1952 järjestettiin Helsingin kesäolympialaiset.

1960: Suomi kehittyi teollisuusmaaksi. Hippiliikkeen nousu alkoi. Koettiin Opiskelijaradikalismin mielenosoitus Helsingissä.

1970: Suomessa vallitsi Kekkosen aika eli yhteistoiminnan ja ystävyyden aika Neuvostoliiton kanssa. Tämän vuosikymmenen aikana myös laissa tapahtui paljon muutoksia.

1980: Urho Kekkonen erosi terveyssyistä presidentin virasta 1981. Suomessa otettiin käyttöön kesäaika ja suomesta tuli Euroopan Neuvoston jäsen.

1990: Neuvostoliitto romahti 1991 ja Suomi liittyi Euroopan unionin jäseneksi. Vuosikymmenen alussa oli Suomen historian syvin lama.

2000: Taloudellinen nousukausi, internet ja matkapuhelimet yleistyivät. Nokia nosti taloutta. Suomi kansainvälistyi myös kulttuurisellisesti.

2010: VR:n ja Venäjän rautateiden yhteinen hanke. Rakennettiin uusia kauppakeskuksia (Willa, Puuvilla ja Oulun Ideapark). Tiettyjen puhelimien ja puhelinsovelluksien suosio kasvoi.


Kuvia Suomi100-tapahtumasta.








Kommentit

Suositut tekstit