Tjk 2k18

Amerikkalainen ravintola Fift Avenue - työssä järjestettävä koulutus

Ma 23.4 Vapaapäivä, sillä ohjaaja ei päässyt paikalle,

Ti 24.4 Ensimmäisen työpäivän ensimmäisenä tehtävänä oli hakea Ärrältä ilta-sanomat ja iltalehti. Seuraava tehtävä oli kaikkien astia-ja lasihyllyjen pyyhkiminen johon aikaa kului paljon. Suurimmaksi osaksi ajasta tutustuin ravintolan toimintaan ja tiloihin. Siinä lomassa pyyhin ravintolan pöydät ja jaoin aterimet niihin.

Ke 25.4 Vapaapäivä

To 26.4 Käytin tiskikonetta, täytin jääpala-astioita, siivoilin eri huoneita ja kabinetteja, kannoin likaiset astiat pois kabineteista. Keräsin joulukoristeet pois ja laitoin mainosjulisteita tilalle, Tehtäviä oli monipuolisesti.

Pe 27.4 Siivoilin kabinetteja, laskin kylmä- ja juomakaappien sisällön. Kannoin juomia varastosta. Blokkasin likaiset astiat pois pöydistä ja kabineteista. Kannoin ja myös putsasin lasten syöttötuoleja, kun niitä tarvittiin. Pöytien blokkaamiseen kuului myös pöytien pyyhkiminen.

La 28.4 Siivosin uutta terassia, ja tyhjensin ulkoroskikset ja tuhkakupit. Tein eri kokoisia juomia ja jäätelö-annoksia, ja tarjoilin ne pöytiin. Tein mm. alkoholijuomia, kahveja ja hanalimsoja jäillä.
Kun asiakkaita oli paljon, tarjoilin myös ruoka-annoksia pöytiin.

Su 29.4 Lajittelin lasipullot, muovipullot, tölkit ja pahvit eri kierrätyspisteisiin. Moppasin keilaratojen lattian ja siistin biljardi-tilan. Autoin keittiössä tiskien kanssa.

Ma 30.4 Blokkasin likaisia pöytiä. Olin tiskikooneella. Kannoin ylimääräistä tavaraa varastoon ja täytin kylmäkaapit juomilla. Tiskasin. Autoin asiakkaita viemällä juomat minne he halusivat ja siivosin myös heidän kaatuneet juomat.

Ti 1.5 Täydensin pöytiä serveteillä ja haarukoilla. Katoin vesilasit ja kannut varattuihin pöytiin. Täytin popkorni- ja jääpala astioita. Tiskikoneen käyttö ja tiskaaminen on jokapäiväistä joten sitä en ihan joka päivälle erikseen ole kirjoittanut.

Ke 2.5 Vapaapäivä

To 3.5 Vapaapäivä

Pe 4.5 Täydensin pöydät serveteillä ja haarukoilla. Kannoin juomia varastosta ja täytin kylmäkaapit niillä. Pyyhin ruokapöydät ja lakaisin lattian rikkalapiolla.

La 5.5 Vaihdoin ketsuppi-pullot pöytiin, tein jäätelö-annoksia, tarjoilin kahvia ja jälkiruokia pöytään. Teippailin seinille uudet mainokset.

Su 6.5 Täytin popcorn astioita, blokkasin ja pyyhin pöydät keilaus- ja biljardi tiloista. Olin tiskikooneella. Vein puhtaat astiat takaisin paikoilleen.

Ma 7.5 Vapaapäivä

Ti 8.5 Vapaapäivä

Ke 9.5 Tyhjensin ulkoroskikset ja tuhkakupit. Kannoin juomalaatikoita varastosta. Blokkasin likaisia pöytiä. Vaihdoin jäät jääpala-astioihin.

To 10.5 Leikkasin sitruuna- ja limepaloja juomia varten. Vein täydet pahvirullakot pahvijäte-roskiksiin. Vein tölkit ja lasipullot lajittelupisteisiinsä.

Pe 11.5 Autoin kantamaan lisää pöytiä ravintolaan. Vein vesipulloja ja laseja varattuihin ravintolapöytiin. Täytin pehmis-koneen. Pesin kahvinkeittimet.

La 12.5 Tein varastohommia, eli siirsin tavaroita isoihin pahvilaatikoihin, ja tyhjensin varaston muovilaatikoita. Vein laseja ja vesipulloja kabinettiin. Jaoin haarukoita pöytiin.

Su 13.5 Vein ja viikkasin pyyhkeitä saunatiloihin. Täytin juomakaappeja. Pesin astoita keittiön puolella. Blokkasin ruokapöytiä. Täydensin ruokapöydät serveteillä.

Ma 14.5 Vapaapäivä

Ti 15.5 Vapaapäivä

Ke 16.5 Pesin astioita keittiössä, pesin ulkoterassin penkit ja pöydät. Tyhensin sisäroskikset.
Vein ruoka-annoksia kabinettiin. Myöhemmin siivosin/blokkasin kabinetin.

To 17.5 Messukeskus taitaja-kisat

Pe 18.5 Vein sauna-osastolle pyyhkeitä ja muuta tavaraa. Leikkasin hedelmiä. Pyyhin kaikki pöydät. Vein vesikannuja ja laseja pöytiin. Vaihdoin täydemmät ketsupit pöytiin. Blokkasin tyhjiä juomalaseja keilaradoilta.

La 19.5 Vein tilauksia pöytiin ja keila-radoille. Tein alkoholijuomia. Blokkasin pöytiä. Kannoin juomia juomavarastosta ja täydensin juomakaapit. Käytin tiskikonetta. Laitoin haarukoita ja servettejä pöytiin.

Su 20.5 Vapaapäivä

Ma 21.5 Vapaapäivä

Ti 22.5 Vapaapäivä

Ke 23.5 Vein vesilasit ja pullot kabinetteihin ja pöytiin. Tiskasin keittiössä. Täytin viinikaapit. Blokkasin pöydät ja kabinetit. Pyyhin pöydät. Kannoin ulkoterassin sohvatyynyt sisälle. Vein pullot ja tölkit kierrätyspisteisiin. Jaoin haarukat pöytiin.

To 24.5 Tein varastohommia. Kannoin roskat jätepisteisiin. Blokkasin pöytiä. Täytin jääpala-astiat. Vein vesilasit ja kannut pöytiin. Kannoin juomia juomavarastosta ja täytin juomahyllyjä. Siivosin keilaradat.

Pe 25.5 Kannoin vesikannuja ja laseja pöytiin ja kabinetteihin. Tarjoilin ruokia. Hain tyhjiä lautasia pöydistä. Vaihdoin jääpalat ja jäämurskan astioihin. Pyyhin pöydät. Kannoin juomia juomavarastosta. Kannoin ruokapöytiä ja tuoleja biljardi-saliin. Vein lasipullot roskikseen.

La 26.5 Tarjoilin ruokia. Keräsin lautasia pöydistä pois. Vein ulkoterassille haarukat ja servetit. Täytin ja vein vesikannuja pöytiin. Käytin tiskikonetta. Blokkasin pöytiä. Tiskasin. Tyhensin roskikset.

Su 27.5 Pyyhin ulkoterassin pöydät. Vein lasipullot roskikseen. Siivoilin varastotiloja. Täytin jääpala-astioita. Hain juomavarastosta viinipulloja. Pesin pehmiskoneen. Pyyhin kaikki salin pöydät.

Mieluista tai haastavinta tehtävää en keksi, mutta rankimmat työpäivät olivat viikonloppuisin, kun asiakkaita ja pöytävarauksia oli paljon.


Kommentit

  1. Hei Kata, hyvin olet päässyt tekemään erilaisia töitä :) Kerrothan myös 5.-6.5. työpäivistä seuraavassa blogituksessasi. Normaalien työtehtävien lisäksi voisit kertoa, onko töissä tullut eteen jotain yllättäviä asioita, onko jokin asia ollut haasteellista oppia, mikä on ollut kivointa jne. Kiva, kun olet kertonut joka työpäivästä lyhyesti. Jatka samaan malliin ja tsemppiä :) t.Päivi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit