Unelmieni liikuntamatkat




Unelmieni liikuntamatkat


Aktiivinen liikunta-matkailu

Menisin parhaiden kavereiden kanssa Sappeeseen laskettelemaan viikoksi. Valitsin Sappeen, koska siellä on hyvät palvelut ja rinteet. Ja valitsin laskettelun, koska kaikki kaverini pitävät siitä.

Sappeen Matkailukeskus sijaitsee Pälkäneellä Sappeen kylässä, Hämeenlinnasta 65 km pohjoiseen. Sappeen alueella vierailee vuosittain yli 100 000 kävijää, hissinousuja kertyy reilusti yli miljoona nousua kaudessa.

Sappeessa on hiihtokouluja lapsille, ja laskettelukursseja aikuisille. Sappeessa järjestetään myös tapahtumia, joissa esiintyy suomalaisia esiintyjiä.

Sappeella ja lähiympäristössä on runsaasti majoitusvaihtoehtoja, voit valita majapaikan "kaiken keskeltä" tai sopivan syrjästä, vuoren laelta tai sen juurelta. Tarjolla on luksusmökkejä, ja myös vähän vaatimattomampia majapaikkoja.



Aiheeseen liittyvä kuva




Passiivinen liikuntamatkailu

Menisin isäni kanssa Olympialaisiin. Seuraavat Olympialaiset järjestetään Tokiossa vuonna 2020.
Valitsin tämän liikuntamuodon, koska urheilun seuraamisen ja matkustelu kiinnostaa meitä molempia.

Vuonna 2020 kesäolympialaiset järjestetään Tokiossa Japanissa, Kisojen ohjelmaan kuuluu 30 lajia. Olympialaiset ovat toiset Japanissa järjestettävät kesäolympialaiset ja kaikkiaan neljännet olympialaiset.

Kesäolympialaiset alkavat perjantaina 24.heinäkuuta ja loppuvat sunnuntaina 9.elokuuta.

Aiheeseen liittyvä kuva





Nostalginen liikuntamatkailu

Suomen urheilumuseo Helsingissä. Menisin siskoni kanssa, koska hän asuu Helsingissä.
Valitsin urheilumuseon, koska se vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta. 



Urheilumuseo on valtakunnallinen erikoismuseo, joka avattiin yleisölle Olympiastadionilla vuonna 1943.

Suomalaisen urheiluhistorian keskeisten esineiden, asiakirjojen, valokuvien sekä kirjojen ja lehtien tallentamisesta vastaava Urheilumuseon kokoelmapalvelu jatkaa toimintaansa Helsingin Sörnäisissä osoitteessa Vanha Talvitie 3 C. 

Urheilumuseon kokoelmissa on yli 30 000 esinettä urheilun ja liikuntakulttuurin eri osa-alueilta. Kokoelmista löytyvät muun muassa Teemu Selänteen jääkiekkopaita ja Mikael Forssellin jalkapallokengät. Museo saa esineensä pääosin lahjoituksina. Museoon ovat lahjoittaneet varusteitaan ja palkintojaan Suomen urheiluhistorian tunnetuimmat henkilöt, kuten Paavo Nurmi ja Jari Kurri.
Urheilumuseota ylläpitää vuonna 1938 perustettu Suomen Urheilumuseosäätiö.
Kuvahaun tulos haulle suomen urheilumuseo


Kommentit

Suositut tekstit